LAGIOKE.COM

Situs lagioke.com didirikan pada tanggal 12 Desember 2014. Awalnya situs ini menggunakan subdomain Blogspot 2011 silam, namun setelah banyak pertimbangan akhirnya ditahun 2014 berubah menjadi domain TLD.

Situs lagioke.com awalnya membahas tentang tutorial Blog, namun karena sudah banyak Blog-blog berbau tutorial maka situs ini beralih topik tentang informasi unik, menarik, dll.

SITUS LAINNYA
Admin lagioke.com, aktif juga dibeberapa Blog antara lain : blog.lagioke.com dan theme.lagioke.com

Dijital Diyet

Dijital Diyet

Aile bireylerinin ve özellikle de çocukların dijital cihazları kullanarak geçirdiği süreyi sınırlamak genellikle büyük bir zorluktur. Son zamanlarda sıkça gündeme gelen dijital diyet ise aile bireylerinin teknolojiyi daha verimli kullanmasına, aynı zamanda da aile içi iletişimin daha sağlıklı kurulabilmesine olanak tanıyan en etkili yöntem. Peki dijital diyet nasıl uygulanır? Sizler için derledik.
Beyne mola imkanı tanıyın
Teknoloji hayatımızın her yerinde ve her anında. Ancak nöroloji uzmanlarına göre teknolojiyi aile hayatının tamamıyla merkezine koymak, aile üyelerinde beynin elektriksel aktivitesini ve işleyişini bozuyor. Özellikle akıllı telefonlar başta olmak üzere birçok dijital aletin çevreye zararlı enerji yaydığı da bir gerçek. Dolayısıyla aile üyelerinin sağlığını korumak için teknolojik aletlerin etrafta olmadığı zamanlar yaratın. Örneğin, akşam belli bir saatten sonra aile üyelerinin hiçbir dijital aletle vakit geçirmemesini sağlayın.
Teknolojisiz bir hafta sonu planlayın
Teknolojik aletler olmadan ailece ortak yapılabilecek, keyifle vakit geçirilebilecek onlarca etkinliğin olduğunu unutmayın. Dijital tüm araçları kısa bir süreliğine bir kenara bırakın. Sosyal medya hesaplarınızda anı belgelemek yerine ailenizle geçirdiğiniz anın tadını çıkarın.
Dijital cihazları bir eğitim kanalı haline çevirin
Dijital dünya engin ve sonsuz bir deniz gibi. Bir yerinden girdiğiniz zaman adım adım farklı noktalara gidebilir ve kendinizi geliştirmek için çok farklı alanlarda bilgiler bulabilirsiniz. Bunun için tüm dijital cihazlarla geçirdiğiniz vakti iyi değerlendirmeli ve kendinizi kişisel olarak geliştirebilecek, eğitiminize ve kariyerinize katkıda bulunacak bir bilgi hazinesi haline çevirebilirsiniz. Özellikle çocuklarınız için bu dijital dünyayı bir eğitim aracına çevirebilirsiniz.
Çocuklarınızı günümüzün dijital dünyasından korumak oldukça zor. Çepeçevre dijitalleşme ile çevrilmiş durumda bulunan, okullarında bile dijital eğitim gören çocuklarınız için siz de bu dünyayı bir eğitim aracına çevirerek doğru bilgiye ulaşmasını ve kendini geliştirerek geleceğe hazırlanmasını sağlayabilirsiniz. Hayat içerisinde karşılaşabileceğiniz olası risklerde çocuğunuzun eğitim masraflarını koruma altına almanızı sağlayan Çocuğumun Geleceği Eğitim Sigortası ile hem çocuğunuzun geleceğini bugünden güvence altına alabilir hem de çocuk gelişimi, psikolojik danışmanlık, göz ve diş sağlığı hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Güne dijital araçlar olmadan başlayın
Uyandığınız anda cep telefonunuzu, tabletinizi ya da bilgisayarınızı kontrol etme isteğine karşı koyun. Bu istek yerine, çocuğunuzla veya evdeki evcil hayvanınızla iletişim kurun, egzersiz yapın, balkona çıkarak temiz hava alın, kahvaltınızı hazırlayın. Kısacası, güne dijital araçlar olmadan başlayın.
Teknolojiyi sofranızdan uzak tutun
Yemek sırasında dijital tüm araçları başka bir odada tutun ya da tamamen kapatın. Yemekte, aile bireylerinin gününün nasıl geçtiğine ve diğer ortak konulara odaklanın. Özellikle yemek zamanlarında hiçbir aile üyesinin masaya dijital cihazıyla oturmasına izin vermeyin. Ayrıca daha iyi bir uyku için teknolojik tüm aletleri yatağınızdan uzak tutun. Bu kurala sıkı sıkıya bağlı kalın.
Akşam e-postaları kontrol etme alışkanlığından vazgeçin
Çok acil durumlar haricinde mümkün olduğunca akşam belirleyeceğiniz bir saat dışında e-postaları kontrol etme alışkanlığından vazgeçin. Mesajlaşma uygulamalarının da bağımlılık yaptığını, beyninizin ve ruhunuzun dinlenmesi olumsuz etkilediğini unutmayın.
Bildirimleri kapatın
Takip ettiğiniz sosyal medya mecralarından ve mesajlaşma uygulamalarından gelen bildirimler, günlük hayatımız içinde normal bir hal alsa da, dikkatimizin dağılmasına neden olmaktadırlar. Özellikle hem fiziksel hem de ruhsal olarak dinlenmeye ihtiyaç duyduğunuz anlarda bildirimleri mutlaka kapatın.
Benzer Yayınlar

0 yorum:

ABONE OLUN