Lokanta Usülü Ev Yapımı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı mercimek1 adet orta boy soğan
1 adet patates
Tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
Su
Tuz
Üzeri için;
Tereyağı
Toz kırmızı biber
Ekmek
Lokanta Usülü Ev Yapımı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
Mercimekleri iyice yıkayıp patates ve soğanla güzelce haşlıyoruz.
Haşladığımız malzemeleri blenderdan pürüz kalmayacak şekilde geçiyoruz.
Aynı işlemi süzgeçten geçirerek de yapabilirsiniz.
Daha sonra tereyağı ve unu kavuruyoruz blenderden geçirdiğimiz karışımla birleştirip kaynatıyoruz.
Çorbamız hazır. Dilerseniz isteğe göre tereyağlı toz biber ve kavrulmuş ekmek parçaları ile servis edebilirsiniz.Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
0 yorum: