Malzemeler;
3 yemek kaşığı tereyağı1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 adet kuru soğan
1/2 çay kaşığı toz beyaz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı un
6 su bardağı et suyu
1 bütün defne yaprağı
Üzeri için;
5-6 dilim ekmek
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Soğan Çorbasının Hazırlanışı
Orta ateşte tereyağını büyük bir tencerede eritin. Zeytinyağı, yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve şekeri ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar hafifçe kızarana ve karamelize olana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve unu ekleyin ve 1 dakika karıştırarak pişirin. Et suyunu ve defne yaprağını ekleyin. Kaynama noktasına getirmek için ısıyı artırın. Kaynadıktan sonra sıcaklığı orta-düşük seviyeye düşürün ve 30 dakika pişirin. Baget dilimlerini bir fırın tepsisine yerleştirin ve hafifçe kızarana kadar pişirin. Isıya dayanıklı çorba kaselerine çorba koyun. Üzerine ısıttığınız ekmek dilimlerinden birer tane ekleyin. Son olarak rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edin ve 200 derecede kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.
0 yorum: