LAGIOKE.COM

Situs lagioke.com didirikan pada tanggal 12 Desember 2014. Awalnya situs ini menggunakan subdomain Blogspot 2011 silam, namun setelah banyak pertimbangan akhirnya ditahun 2014 berubah menjadi domain TLD.

Situs lagioke.com awalnya membahas tentang tutorial Blog, namun karena sudah banyak Blog-blog berbau tutorial maka situs ini beralih topik tentang informasi unik, menarik, dll.

SITUS LAINNYA
Admin lagioke.com, aktif juga dibeberapa Blog antara lain : blog.lagioke.com dan theme.lagioke.com

SOĞAN ÇORBASI TARİFİ

SOĞAN ÇORBASI TARİFİ


Malzemeler;
3 yemek kaşığı tereyağı

1/2 yemek kaşığı zeytinyağı

4-5 adet kuru soğan

1/2 çay kaşığı toz beyaz şeker

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı un

6 su bardağı et suyu

1 bütün defne yaprağı

Üzeri için;
5-6 dilim ekmek

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Soğan Çorbasının Hazırlanışı


Orta ateşte tereyağını büyük bir tencerede eritin. Zeytinyağı, yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve şekeri ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar hafifçe kızarana ve karamelize olana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve unu ekleyin ve 1 dakika karıştırarak pişirin. Et suyunu ve defne yaprağını ekleyin. Kaynama noktasına getirmek için ısıyı artırın. Kaynadıktan sonra sıcaklığı orta-düşük seviyeye düşürün ve 30 dakika pişirin. Baget dilimlerini bir fırın tepsisine yerleştirin ve hafifçe kızarana kadar pişirin. Isıya dayanıklı çorba kaselerine çorba koyun. Üzerine ısıttığınız ekmek dilimlerinden birer tane ekleyin. Son olarak rendelediğiniz kaşar peynirini ilave edin ve 200 derecede kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.
Benzer Yayınlar

0 yorum:

ABONE OLUN