Tavuklu Hamur Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için1 adet yumurta
1,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz aldığı karar un
Çorbası için
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet tavuk but
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı dolusu karışık salata
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Bir miktar su
Tavuklu Hamur Çorbası Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamurdan başlayın.Yoğurma kabına yumurta tuz ve suyu koyun karıştırın azar azar unu ilave edin kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin 1 saat dinlendirin.
Bir tencereye tavuk göğsünü alın üzerine suyu koyun ocağa alın haşlamaya bırakın.
Ufak ufak didikleyin kenara alın.
Dinlenen hamuru ikiye ayırın elinizle yuvarlayın erişte hamuru kalınlığında açın.
Kare veya istediğiniz şekilde kesin kenara alın.
Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyun ocağa alın eritin.
Üzerine ince doğranmış soğanı ilave edin soğanlar ölene kadar kavurun salçayı ilave edin bir miktar kavurun
Üzerine su ve baharatları ilave edin kalan tavuk suyunu da koyun.
Kaynamaya başlayınca tavuk ve hamuru ilave edin yaklaşık 25 dakika pişirin servise hazır afiyet olsun.
0 yorum: